Σπουδές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα ή Ελλάς (επίσημα: Ελληνική Δημοκρατία) είναι χώρα στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου. Έχει ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο όπου βρίσκονται τα νησιωτικά της συμπλέγματα και το μεγαλύτερο νησί της χώρας, η Κρήτη. Βρίσκεται την 97η θέση στην κατάταξη των χωρών του κόσμου σύμφωνα με την έκτασή τους. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι ηΑθήνα.

Συνορεύει στα βορειοδυτικά με την Αλβανία, στα βόρεια με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Βουλγαρία και στα βορειοανατολικά με την Τουρκία. Βρέχεται στα ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος, στα δυτικά από το Ιόνιο και νότια από το Λιβυκό Πέλαγος. Η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση στις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στα 13.676 χιλιόμετρα καθώς έχει πολλά νησιά (περίπου 2.500, εκ των οποίων τα 165 κατοικούνται), συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, των Επτανήσων και πολλών άλλων. Το ψηλότερο βουνό της χώρας είναι ο Όλυμπος με υψόμετρο 2.918 μέτρα. Ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός είναι ο Αλιάκμονας και η λίμνη με την μεγαλύτερη επιφάνεια είναι η Τριχωνίδα.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της έχει αλληλεπιδράσει πολτισμικά κυρίως με λαούς της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.Στην αρχαία Ελλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία και η φιλοσοφία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τοδράμα, η τραγωδία και η κωμωδία.

Η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1830, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τότε Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) το 1981, της Ευρωζώνης το 2001, του ΝΑΤΟ το 1952 και ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ (1945). Θεωρείται μιαανεπτυγμένη χώρα με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και πολύ υψηλό δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης. Κατατάσσεται ως η 21η καλύτερη χώρα σε επίπεδο ποιότητας ζωής στον κόσμο για το 2010.[4]

There are just over 20 universities in Greece, spread across the country and all within the public sector. While teaching is mainly in Greek, specialized study programs are also available in other languages (most commonly English), at both undergraduate and postgraduate level. These universities are joined by 15 Technological Educational Institutes (TEIs), which offer higher education programs with a focus on practical and professional skills, in subjects such as applied technology, healthcare, agriculture, management and art and design.

Σημαία της Ελλάδας

ΕΛΛΑΔΑ

Χώρα στην Ευρώπη

Η Ελλάδα ή Ελλάς είναι χώρα στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου. Έχει ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο όπου βρίσκονται τα νησιωτικά της συμπλέγματα και το μεγαλύτερο νησί της χώρας, η Κρήτη.
Πρωτεύουσα: Αθήνα
Περιοχή: 131.957 km²
Πληθυσμός: 11,03 εκατομμύρια (2013)
Εθνικός ύμνος: Ύμνος εις την Ελευθερίαν